TAKový bál 2023: Starci na chmelu (Domovina) 31. 3. 2023
Publikoval: osi
Publikoval: wildcat
Publikoval: wildcat
Publikoval: ema
Tak jsme si po roce opět zaplesali - tentokráte v opeře Masarykových kolejí, pod taktovkou Verči. Sešlo se nás přiměřeně, předtančení bylo slušné a my tančili, co to šlo...
Za naši kumpanii dorazili: Vojta, Mazani, Vaňci, Kačka a Erika s mojí maličkostí. Když k tomu ale připočítáte zbytek trasy 69, už nás byla slušná smečka - jak vidno! ;-)
Šimon
Publikoval: Mazan
Mhouřil oči v ranním slunci, pil kafe z bandasky a snídal čerstvé loupáky. Na sobě fungl nové montérky. „Takhle se má jezdit do práce", pomyslel si a usmál se na drobnou, ale vyvinutou maminku, „asi ještě kojí". Plynař, v modrácích stihl ranní vlak a teď si pobrukoval v motoráku. Měl dobrou náladu a těšil se, co ho čeká, co si pro něj náhoda připravila...
Publikoval: WJTSHK
ps Po příjezdu ze stezky ještě i piva a panáky proběhli, ale do Crossu už jsme naštěstí nešli.
Než přijde Mazanovo jistě velmi poetické vyprávění o poslední stezce, můžete si připomenout stezku v krátkém "Flashbackovém komixu".
Na tvorbě se podíleli: Alkohol, Šimon a Kilián (přesně v tomto pořadí). ;-)
Až se vás jednou děti zeptají, co jim vlastně přineslo naše stezkaření, můžete je odkázat na komixové omalovánky.
Šimon
Publikoval: erk
Bál jsem si užila neskutečně. Fakt! Jasně účast spojené trasy 69 (26+23+20) byla sice podprůměrná, ale to nikomu z přišedších nebránilo pořádně to roztočit.
Předtančující složili z útržků muzikálových hitů nový muzikál a vysloužili si několik aplausů již v průběhu předtančení. Asi největší ohlas měl přechod Zabili zabili a Jesus Christ Superstar, kdy tanečníci opravdu vstali z mrtvích. Choreografka Eva Ornstová Velínská opět předvedla, co dokáže a během předtančení jsem ji po očku pozorovala a vypadala nefalšovaně dojatá.
Já jsem se cítila nefalšovaně odvázáná, nevím jestli za to mohl kostým, nebo co, ale už od vstupu do sálu jsem měla chuť zlobit, dělat výtržnosti a tak podobně. Pro začátek jsem se pokusila vysomrovat něco vína na Dvacítce, ale přísná květinářka Káča si mě pohlídala. Pak jsem zaznamenala zvýšenou tendenci oslovovat okolojdoucí bratře a sestro, sedat si na zem uprostřed parketu a zpívat písně z Hair a být drzá. Naštěstí, ne všichni podlehli svému kostýmu tak jako já. Díky tomu Šimon aka Kojot Kid (Nechte si ty vaše kydy!) nevystřílel celý bar a Fela (Roxie Hart?) nezastřelila Valdu. Slušelo to všem, koukejte. A ti, kteří měli dorazit a nedorazili, by měli hořce litovat.
Publikoval: erk
Tak dlouho jsem se odhodlávala napsat aspoň pár slov o Spanilce, až se rok s rokem a Spanilka se Spanilkou sešla, a já mám dvakrát tolik zážitků k sepsání.
Šumava 2013
Loňská Spanilá jízda byla dvojnásob významná, neboť byla premiérová nejen pro mě, ale pro celou trasu. Aspoň myslím. Vyvede mě někdo z omylu? Ovále, Filipe? Rozhodně byla velmi bohatá na zážitky.
Vyrazila jsem s Houfcem B pod vedením hejtmanů Tomáše Rozsívala a Pavla Hrabala. Počasí a sněhové podmínky příznivé, hodina odjezdu brzká. Autobus nás po několikahodinové cestě vysadil na německé straně. Sníh, sluníčko, upravené stopy, polívka s knedlíkem, pivo... paráda. Pak podél Schwarzemberského kanálu do Nové Pece, a rovnou do noclehu. Po cestě jsme s Grohsovými z Dvacítky minuli otevřenou hospodu, a to jsme neměli dělat.