Čtvrtek: Tak jsem se těšila a už je to tady. Na poslední chvíli nechávám doma Mínu, kvůli přímluvě doktora a Kuby, je nějaká nachcípaná. A celou Stezku mě to taky mrzí, i když to bylo rozumný.
Ráno vstanu včas, všechno parádně naplánuju, aby to klapalo jako hodinky, čili přijdu jen o pět minut pozdě. A jsou tu skoro všichni! Dámy především, takže Eda, Polka, Zuzka zvaná Suzuki, Kačenka a já, z pánů Davča, Šimon, Valda, Vojta, Velebný pán a jeho kolega od protinožců Craig. Vlak je celkem narvanej, takže stojíme v chodbičce, kolujeme rumem a Zuzčinou medovinou, já oťukávám nové Stezkaře.
Zuzka mi povídá o jednom Silvestru venku pod převisem, u ohně a v klidu, je to poetický a spolu se začínající opičkou se mi to vryje do poměti. Povídám i s Craigem, o Čechách myslím, ale detaily nevím. Kolem nás neustále komplikovaně projíždí pán s občerstvovacím vozíkem, protože tam má svoje kupé. Navezem se k němu, kouříme tam a pozvem ho na rum.
V Táboře jdem na chvilku do hospody. Eda nás seznamuje se hrou, co veze s sebou. Takovej soudek s číslama a dírou uprostřed to je. Hází se kostkou a snaží se zbavit tyčinek. Kdo to hrál, ví. Líbí se mi, je malá, lehká a natolik jednoduchá, že se dá hrát téměř v jakémkoliv stavu. Pak vyběhnem ven, potkáme 23ku, pozdravíme, vyměníme kouřové signály a JDEM. Brzy ztratíme menší část skupiny v hospodě za Táborem, my ostatní procházíme překrásnými lesy, který mě okouzlujou a jsou pro tuhle Stezku příznačný. Buky se žlutým listím až do zlatova spočívají na hnědozrzavý hrabance v kopcovitém terénu s velikýma šutrama a skalkama. Pořád čekám, odkud na mě vykoukne elf.
Před vesničkou Slapy odpočíváme na paloučku. Sednu si na batoh, nohama do kopečka a po čase cítím jak pomalinku ztrácím rovnováhu, říkám si, ustojím to, ale neustojím a tak zvolna, leč neodvratně, v půli rozhovoru a všem zdviženým obočím navzdory, poroučím se na zem, kopyta hore. Legrace.
Hospoda, večeře, něco s něčím? Myslím, že to byla tahle večeře. Přichází další várka Stezkařů, pejskařů: Evča, Jeník s Darky, Peťan s Jezinkou, Mazan, Taz a Venca. Dělají nám tam veliký půllitrový čaje, pochopili, co chcem, pochvalujem si s Valdou. Zpívá se a pije, hraje hlavně Šimon a Venca, zpívá leckdo. Večer se prodlužuje, plotů na lístcích přibývá a my se trousíme spát. Necháme tu Mazana s Vencou samotný, a to se ukáže jako veliká, veliká chyba...